lørdag 15. oktober 2011

Foccacia-oppskrift

I det siste har jeg lett litt blant håndarbeidsoppskrifter jeg har brukt tidligere. Jeg har lagret de som favoritter, men flere av linkene er ikke lenger aktive. Litt kjedelig... Ser jo egentlig ingen grunn til å lagre ting selv, når andre har det. Dette fordi jeg stort sett finner det jeg vil på nettet. Men denne gangen var det ikke så enkelt. I letingen etter det nye nettstedet, har jeg vært innom så mange håndarbeids-blogger og forumer, at jeg har gått lei. Så, har en funnet en favorittoppskrift - da kan det kanskje være lurt å dele den fra egen blogg også. Men, må jo linke til originalen da:-)

En oppskrift på foccacia som jeg bruker mye, ligger på nettsiden: http://somminedagerer.blogspot.com/2008/08/foccacia-italiensk-brd-p-sitt-best.html. Her finnes oppskriften skritt for skritt og med gode bilder. Dessuten må dette være den enkleste av alle foccacia-oppskrifter! Fort gjort og null klining! En burde jo huske en slik enkel oppskrift, men den gang ei. Må sjekkes hver gang. Men, nå linker jeg både til originalsiden og noterer de vitale tingene under. Da har jeg oppskriften forever:-D

OPPSKRIFT
(Klipp fra ovenstående link)
1 kg mel
20 g salt
1 pk fersk gjær
1 liter lunkent vann

Bland det hele sammen og hev i 30 minutter.
Tøm deretter deigen over i langpanne og fordel jevnt utover.
Tøm forsiktig over litt olivenolje og strø til slutt over ca 1 ss grovt havsalt.
Ingen etterheving.
Sett direkte inn i varm ovn på 250 grader og stek i ca 25 minutter til gylden overflate.
Skjær Foccacia'n i passe store biter og server.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar